Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to oryginalny grecki przepis na Blok czekoladowy,po grecku zwany Cormo.Szybko sie robi,choc jest troche balaganu z pokruszonymi herbatnikami,ale polecam-pycha
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 994
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5574
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8712
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17939
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 994
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5574
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8712
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17939
Składniki
Herbatniki po kolei zamaczac w mleku i rozkruszac na drobne okruchy,tak zrobic z 2/3 herbatnikami.Reszte herbatnikow rozkruszyc bez namaczania. Maslo z cukrem pudrem utrzec na puszysta mase,dodac amaretto lub olejek zapachowy,kakao,zmiksowac.Dodac pokruszone wszystkie herbatniki i zagniatac rekoma do uzyskania gladkiej masy,nastepnie uformowac prostokat z masy i przelozyc na papier.Wyjda 2sztuki bloku.Wstawic do lodowki na pare godzin.