Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy z piankami

Blok czekoladowy z piankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 1630

Dodano:

Odsłon: 1227

Mój blok czekoladowy z piankami okazał się dosyć ciekawy w smaku i intrygujący. Gorzka czekolada wykorzystana w tym deserze nadaje temu blokowi wyjątkowego saku. Całość doskonale komponuje się z wspomnianymi słodkimi piankami . Jest to przepis, który spokojnie można podać podczas różnego rodzaju przyjęć z dziećmi.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Blok czekoladowy z piankami

Przygotowanie

  1. Wodę, masło i cukier rozpuszczamy. Czekoladę łamiemy na kawałki. Dodajemy do ciepłej mieszanki wody i masła. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Studzimy. W dużej misce umieszczamy herbatniki, które łamiemy na kawałki i pianki. Dodajemy wystudzony sos czekoladowy. Mieszamy. Dodajemy do masy mleko w proszku. Mieszamy. Masę przekładamy do formy keksowej wyłożonej folia spożywczą. Wierzch posypujemy sezamem. Całość chłodzimy w lodówce przez noc.

  2. Zapraszam na mojego bloga!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń