Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3685
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3685
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
Jedną tabliczkę czekolady ścieramy na tartce .
Pozostałe łamiemy i rozuszczamy w garnuszku na małym ogniu z dodatkiem masła i aromatem.
Jajka ubiajmy na puszysta masę( (ubijałam pierwsze białka ze szczypta soli,nastepnie żótka)+ cukier.
Dodajemy powoli masę czekoladową i miksujemy przez chwile na wolnych obrotach.
Dodajemy przesianą mąkę,proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy na jednolita masę.
Wylewamy ciasto do wysmarowanej formy.
Na wierzch posypujemy startą wczesniej czekoladę.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20minut.
Smacznego