Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy czekolady:))
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 250
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3242
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 342
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29291
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 250
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3242
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 342
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29291
Składniki
Jedną tabliczkę czekolady ścieramy na tartce .
Pozostałe łamiemy i rozuszczamy w garnuszku na małym ogniu z dodatkiem masła i aromatem.
Jajka ubiajmy na puszysta masę( (ubijałam pierwsze białka ze szczypta soli,nastepnie żótka)+ cukier.
Dodajemy powoli masę czekoladową i miksujemy przez chwile na wolnych obrotach.
Dodajemy przesianą mąkę,proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy na jednolita masę.
Wylewamy ciasto do wysmarowanej formy.
Na wierzch posypujemy startą wczesniej czekoladę.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20minut.
Smacznego