Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser jest łatwy w przygotowaniu, nie wymaga wyszukanych składników i jednocześnie smakuje niebanalnie!
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 3852
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 60
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1881
Pączki wiedeńskie – gniazdka to lekkie, delikatne i chrupiące pączki z charak...
Odsłon: 40
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 3852
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 60
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1881
Pączki wiedeńskie – gniazdka to lekkie, delikatne i chrupiące pączki z charak...
Odsłon: 40
Składniki
- Brzoskwinie obrać, przepołowić i usunąć pestki (można zastąpić tymi z puszki), włożyć do małego rondla z cukrem cynamonem i winem (300 ml). Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. W tym czasie można przygotować bitą śmietaną (należy przygotować według przepisu na opakowaniu)
- Wyjąc owoce, ułożyć na talerzu po dwie połówki a płyn zagęścić roztworem z mąki (aby to zrobić należy jedną czubatą łyżeczkę maki rozpuścić w szklance ze 100 ml wina tak by nie było grudek). Płyn wraz z roztworem należy zagotować tak aby zgęstniał. Polać nim brzoskwinie, przyozdobić bitą śmietaną. Do deseru można dodać dwie gałki lodów o ulubionym smaku.