Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser jest łatwy w przygotowaniu, nie wymaga wyszukanych składników i jednocześnie smakuje niebanalnie!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Składniki
- Brzoskwinie obrać, przepołowić i usunąć pestki (można zastąpić tymi z puszki), włożyć do małego rondla z cukrem cynamonem i winem (300 ml). Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. W tym czasie można przygotować bitą śmietaną (należy przygotować według przepisu na opakowaniu)
- Wyjąc owoce, ułożyć na talerzu po dwie połówki a płyn zagęścić roztworem z mąki (aby to zrobić należy jedną czubatą łyżeczkę maki rozpuścić w szklance ze 100 ml wina tak by nie było grudek). Płyn wraz z roztworem należy zagotować tak aby zgęstniał. Polać nim brzoskwinie, przyozdobić bitą śmietaną. Do deseru można dodać dwie gałki lodów o ulubionym smaku.