Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7977
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 341
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3357
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 615
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7977
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 341
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3357
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 615
Składniki
biszkopt:białka ubić na sztywną pianę dodać cukier.Nadal ubijając dodawać po 1 żółtku.Do ubitych jajek dodać olej oraz mąkę połączoną z proszkiem.Piec około 30 min. po upieczeniu biszkopt ostudzić i zdjąć skórkę ,wyrównać.
Połowę brzoskwiń i 34 soku zmiksować i śmietanę ubić z cukrem .Do ubitej śmietany dodać po łyżce zmiksowanych brzoskwiń galaretki rozpuścić w 300ml wody.Tężejące wlać do masy. DODATKOWO: delicje brzoskwiniowe około 15 szt. galaretka brzoskwiniowa.Kolejność:na biszkopt wlać połowę masy wstawić do lodówki,gdy zgęstnieje ułożyć delicjei zalać resztą masy.Całość wstawić do lodówki udekorować według uznania