Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1261
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11182
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4037
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1396
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1261
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11182
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4037
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1396
Składniki
biszkopt:białka ubić na sztywną pianę dodać cukier.Nadal ubijając dodawać po 1 żółtku.Do ubitych jajek dodać olej oraz mąkę połączoną z proszkiem.Piec około 30 min. po upieczeniu biszkopt ostudzić i zdjąć skórkę ,wyrównać.
Połowę brzoskwiń i 34 soku zmiksować i śmietanę ubić z cukrem .Do ubitej śmietany dodać po łyżce zmiksowanych brzoskwiń galaretki rozpuścić w 300ml wody.Tężejące wlać do masy. DODATKOWO: delicje brzoskwiniowe około 15 szt. galaretka brzoskwiniowa.Kolejność:na biszkopt wlać połowę masy wstawić do lodówki,gdy zgęstnieje ułożyć delicjei zalać resztą masy.Całość wstawić do lodówki udekorować według uznania