Do góry

Desery Przepis na:

Brzoskwiniowy sernik na zimno;)

Brzoskwiniowy sernik na zimno;)

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 259

Dodano:

Odsłon: 15227

Łatwy,lekki ,nie za słodki.Skusi wszystkich;)

Składniki

  • Upiec biszkopt z 4 jaj i przekroić na 2 placki..
  • Brzoskwinie w puszce, 1i 1/2puszki
  • twaróg mielony(może być z wiaderka), 1kg
  • Śmietana kremówka, 600ml
  • cukier, 10dag
  • cukier puder, 1łyżka
  • żelatyna, 6łyżeczek
  • sok z1 cytryny
  • cukier waniliowy, 2opakowania
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Brzoskwiniowy sernik na zimno;)

Przygotowanie

  1. Przygotować tortownicę,w której piekliśmy biszkopt.Włożyć do tortownicy pierwszy blat biszkoptu,wyłożyć na biszkopcie połówki brzoskwiń(kilka połówek zostawić do dekoracji)Zapiąć brzeg tortownicy.

  2. Żelatynę rozpuścić w ponad połowie szkl ciepłej wody.Twaróg utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym ,oraz sokiem z cytryny,wymieszać z rozpuszczoną żelatyną.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno,lekko wymieszać z masą twarogową(kilka łyżek śmietany odłożyć do dekoracji)

  3. Gotowy krem rozsmarować na brzoskwiniach i wstawić na 3 godz do lodówki.Drugi krążek ciasta pokroić na 12 kawałków,posypać je cukrem pudrem.Każdą pozostałą brzoskwinie przekroić na 4 cząstki.Udekorować sernik cząstkami brzoskwiń,można zrobić rozetki z bitej śmietany.i położyć biszkoptowe wachlarzyki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń