Do góry

Desery Przepis na:

Budyniowa przekąska

Budyniowa przekąska

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 177

Dodano:

Odsłon: 2141

Szybki sposób na podanie słodkiej przekąski.

Składniki

  • 1 budyń waniliowy
  • 1 budyń czekoladowy
  • 1 łyżka kakao
  • Wafelki - Miseczki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wsyp budyń waniliowy do pół szklanki zimnego mleka i wymieszaj. Do 0,5 l gotującego się mleka wlej rozdrobiony budyń. Ciągle mieszając gotuj jeszcze przez 0,5 minuty. Gotowy budyń wlej do jednej połówki foremki. Budyń czekoladowy przygotuj tak samo, tylko do szklanki dodaj jeszcze łyżkę kakao. Podawaj póki budyń jeszcze jest ciepły!

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: vafini

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Weronka13 18 marca 2014 Polecam, łatwo się robi i fajnie smakuje.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Weronka13 17 lutego 2014 Wypróbowałam ten przepis, świetny pomysł z tymi waflowymi foremkami :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń