Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który sprawdza sie za każdym razem, bułeczki są smaczne, najlepsze nienadziewane, posmarowane samym masłem lub jeśli ktoś woli na słodko, z nutellą, konfiturami owocowymi lub powidłami.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1254
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1693
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 70
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 477
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1254
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1693
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 70
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 477
Składniki
Drożdże zasypać cukrem, dodać 2 łyżki mąki i zalać wszystko 50 ml mleka. Wymieszać i odstawić na kilka minut.
W dużej misce wymieszać mąkę z solą, dodać rozmącone jajko i drobno pokrojone miękkie masło.Wlać drożdże.Dolać część mleka i zacząć zagniatać ciasto.Powoli dolewać kolejne porcje mleka i zagniatać, aż ciasto będzie gładkie i sprężyste.Wyrobione ciasto przykryć i odstawić na godzinę.
Z wyrośniętego ciasta uformować bułeczki.
Obtoczyć je w mące i odstawić na ok. 30 min. do ponownego wyrośnięcia.
Piec 15 min. w temp. 180 ºC