Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki drożdżowe z nadzieniem z czerwonych i słodkich malin. Bułeczki znikają w momencie, a robi się je błyskawicznie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14174
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1642
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16178
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6513
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14174
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1642
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16178
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6513
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Misę przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce na ok 45 minut, do podwojenia objętości.
Po wyrośnięciu ciasto przełożyć na blat i delikatnie zagniatać, tak aby wypuścić duże pęcherze powietrza. Podzielić ciasto na 16 równych części i zostawić na ok 5 minut.
W tym czasie wymieszać maliny łyżką ze skrobią i cukrem. Następnie rozpłaszczyć pierwszy kawałek ciasta na dłoni na placek, nałożyć ok 2 łyżki malin, dokładnie zlepić brzegi ciasta. Nadać podłużny kształt i odłożyć na blachę z papierem do pieczenia łączeniem do dołu.
Uformowane drożdżówki zostawić na 15 minut do podrośnięcia.
Po wyrośnięciu wierzch bułeczek posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez ok 18 minut do złotego koloru. Smacznego