Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5837
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5837
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Przepis przysłała Maria Tarnopolska z Gębiczyna
Biszkopt: ubij białka na sztywno. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Upiecz biszkopt (30 min w temp. 180°C). Odstaw, aby ostygł.
Masa I: obie galaretki rozpuść w pół litra wrzątku. Dodaj wiśnie. Tężejącą masę wylej na ciasto. Wstaw do lodówki, aby dobrze zastygła.
Masa II: zagotuj mleko z kawą cappucino. Ostudź, ubij ze śnieżkami. Żelatynę namocz i rozpuść w pół szklanki wrzątku. Kiedy ostygnie, wymieszaj z pianką. Krem wyłóż na masę wiśniową. Wstaw do lodówki. Posyp startą gorzką czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,10 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie