Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cesarski omlet z rodzynkami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8019
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 354
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3498
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 631
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8019
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 354
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3498
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 631
Składniki
ok. 25 minut • Porcja 410 kcal • Koszt porcji ok. 2,40 zł • Przepis na 4 porcje
Rodzynki namocz w rumie i odstaw do nasiąknięcia.
Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Żółtka ubij w mleku. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę i odsączone rodzynki.
Białka lekko ubij ze szczyptą soli, następnie dodaj przesiany cukier puder i ubij na sztywno. Pianę delikatnie wmieszaj do ciasta.
Na patelni rozpuść połowę masła. Wylej na nią połowę ciasta i piecz, aż dół się lekko przyrumieni. Potem obróć placek. Gdy druga strona się przyrumieni, delikatnie porozrywaj placek drewnianym widelcem na części i jeszcze chwilę dopiekaj.
Tak samo przyrządź drugi placek. Rozłóż ciasto na talerze, oprósz przez sitko cukrem pudrem i udekoruj listkami mięty.Źródło: Kobieta i życie