Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochlonne i rozpływa się w ustach
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 293
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5088
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4876
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45040
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 653
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 293
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5088
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4876
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45040
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 653
Składniki
Jajka sparzamy,oddzielamy żółtka od bialek.Bialka ubijamy na sztywną pianę.Miksując,stopniowo dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym oraz żółtka.Mąkę,budynie i proszek mieszamy i dodajemy do masy.Całość delikatnie mieszamy.Pieczemy 30min. w piekarniku rozgrzanym do temp.160stopni C.Ciasto przekrawamy w poprzek na dwa placki.
Budynie gotujemy na mleku,studzimy.Margarynę siekamy i ucieramy,dodając po łyżce zimnego budyniu.Na koniec dodajemy zmiksowaną chałwę.
Na jeden placek wykładamy połowę masy,przykrywamy drugim plackiem i wykładamy resztę kremu.Wierzch posypujemy czekoladą.
RADA:Ponieważ ciasto jest dość slodkie,najlepiej posypać go gorzką czekoladą.