Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochlonne i rozpływa się w ustach
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4562
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1192
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4562
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1192
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Składniki
Jajka sparzamy,oddzielamy żółtka od bialek.Bialka ubijamy na sztywną pianę.Miksując,stopniowo dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym oraz żółtka.Mąkę,budynie i proszek mieszamy i dodajemy do masy.Całość delikatnie mieszamy.Pieczemy 30min. w piekarniku rozgrzanym do temp.160stopni C.Ciasto przekrawamy w poprzek na dwa placki.
Budynie gotujemy na mleku,studzimy.Margarynę siekamy i ucieramy,dodając po łyżce zimnego budyniu.Na koniec dodajemy zmiksowaną chałwę.
Na jeden placek wykładamy połowę masy,przykrywamy drugim plackiem i wykładamy resztę kremu.Wierzch posypujemy czekoladą.
RADA:Ponieważ ciasto jest dość slodkie,najlepiej posypać go gorzką czekoladą.