Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas zna książkę lub film animowany „Kubuś Puchatek”. Z okazji tego, iż w tym tygodniu Dzień Dziecka wypadł w środę postanowiłam na nadchodzący weekend zrobić właśnie ten deser. Prostota i słodkość zachwycą każde dziecko.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 248
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 128
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 248
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 128
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Składniki
Masło, cukier ucieramy. Dodajemy ser i nie przerywając dalej ucieramy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao. Mieszamy. Na blacie układamy folię aluminiową. Układamy 3 rzędy po sześć herbatników. Smarujemy 3/4 masy czekoladowej na herbatniki. Układamy kolejną warstwę herbatników. Smarujemy masą jasną. Na jasną masę smarujemy resztkę pozostałej masy kakaowej. Składamy, aby powstała chatka. Wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po dobie odwijamy ciasto i polewamy roztopioną czekolada gorzką. Ponownie wkładamy do lodówki na 12 godzin.