Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas zna książkę lub film animowany „Kubuś Puchatek”. Z okazji tego, iż w tym tygodniu Dzień Dziecka wypadł w środę postanowiłam na nadchodzący weekend zrobić właśnie ten deser. Prostota i słodkość zachwycą każde dziecko.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24952
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 112
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24952
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 112
Składniki
Masło, cukier ucieramy. Dodajemy ser i nie przerywając dalej ucieramy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao. Mieszamy. Na blacie układamy folię aluminiową. Układamy 3 rzędy po sześć herbatników. Smarujemy 3/4 masy czekoladowej na herbatniki. Układamy kolejną warstwę herbatników. Smarujemy masą jasną. Na jasną masę smarujemy resztkę pozostałej masy kakaowej. Składamy, aby powstała chatka. Wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po dobie odwijamy ciasto i polewamy roztopioną czekolada gorzką. Ponownie wkładamy do lodówki na 12 godzin.