Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale pachnący i smaczny chleb. Zdrowy i własny
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12392
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 854
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12392
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 854
Składniki
Rozpuścić cukier i drożdże w 1l letniej wody i zostawić na 15 min
do zaczynu wsypać wszystkie składniki i miksować
przykryć ściereczką niech rośnie przez godzinę
2 formy podłużne wysmarować olejem i wyłożyć do nich ciasto
włożyć do lekko nagrzanego piekarnika a następnie piec w temp.200st przez godzinę
Wyjąć chleb z foremek i odstawić do wystygnięcia na ruszcie
SMACZNEGO