Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale pachnący i smaczny chleb. Zdrowy i własny
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 184
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8670
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3089
Polecam.
Odsłon: 1885
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 184
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8670
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3089
Polecam.
Odsłon: 1885
Składniki
Rozpuścić cukier i drożdże w 1l letniej wody i zostawić na 15 min
do zaczynu wsypać wszystkie składniki i miksować
przykryć ściereczką niech rośnie przez godzinę
2 formy podłużne wysmarować olejem i wyłożyć do nich ciasto
włożyć do lekko nagrzanego piekarnika a następnie piec w temp.200st przez godzinę
Wyjąć chleb z foremek i odstawić do wystygnięcia na ruszcie
SMACZNEGO