Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale pachnący i smaczny chleb. Zdrowy i własny
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
Składniki
Rozpuścić cukier i drożdże w 1l letniej wody i zostawić na 15 min
do zaczynu wsypać wszystkie składniki i miksować
przykryć ściereczką niech rośnie przez godzinę
2 formy podłużne wysmarować olejem i wyłożyć do nich ciasto
włożyć do lekko nagrzanego piekarnika a następnie piec w temp.200st przez godzinę
Wyjąć chleb z foremek i odstawić do wystygnięcia na ruszcie
SMACZNEGO