Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo nie mogłam znaleźć przepisu na dobre, chrupiące gofry. Te są przepyszne, chrupiące, nie robią się miękkie - zupełnie jak z cukierni.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30426
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2256
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30426
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2256
Składniki
2 szklanki wody + troszkę mniej niż 1/2 margaryny zagotować i poczekać aż wystygnie
do tego dodać: 2 żółtka mąkę (na oko) odrobinę cukru (jesli ktoś nie lubi słodkich może być bez) to zmikosować na wolnych obrotach (ciasto powinno byc odrobinkę gęstsze niż na naleśniki)
białka z jaj ubić i dodać wraz z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia do wcześniej wymieszanej masy