Do góry

Desery Przepis na:

Chrupiące gofry

Chrupiące gofry

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 28

Dodano:

Odsłon: 26416

Długo nie mogłam znaleźć przepisu na dobre, chrupiące gofry. Te są przepyszne, chrupiące, nie robią się miękkie - zupełnie jak z cukierni.

Składniki

  • woda, 2 szklanki
  • margaryna, 1/2
  • żółtka, 2
  • mąka, "na oko"
  • cukier, odrobina
  • białka, z dwóch jaj
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Chrupiące gofry

Przygotowanie

  1. 2 szklanki wody + troszkę mniej niż 1/2 margaryny zagotować i poczekać aż wystygnie

  2. do tego dodać: 2 żółtka mąkę (na oko) odrobinę cukru (jesli ktoś nie lubi słodkich może być bez) to zmikosować na wolnych obrotach (ciasto powinno byc odrobinkę gęstsze niż na naleśniki)

  3. białka z jaj ubić i dodać wraz z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia do wcześniej wymieszanej masy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bulina 14 lutego 2010 Zrobiłam od razu jak znalazłam ten przepis ,również długo szukałam przepisu na dobre gofry ,są na prawdę pyszne

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 22 listopada 2009 Ja dodaje jeszcze startą skórke z cytryny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń