Do góry

Desery Przepis na:

Chrzanowa rolada z łopatki

Chrzanowa rolada z łopatki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Chrzanowa rolada z łopatki"

Składniki

  • 1 i 1/2 kg łopatki lub szynki wieprzowej
  • mały słoiczek chrzanu
  • przyprawa do wieprzowiny
  • pieprz
  • sól
  • czosnek granulowany
  • majeranek
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chrzanowa rolada z łopatki

Przygotowanie

  1. ok. 130 min • Porcja ok. 330 kcal • Koszt porcji 2,80 zł • Przepis na 8-10 porcji.

  2. Mięso myję,osuszam. Rozcinam na płat, lekko rozbijam, nacieram przyprawami. Odstawiam do lodówki na 24 godziny.

  3. Mięso smaruję chrzanem, zwijam w roladę, obwiązuję ciasno sznurkiem lub grubą nicią. Piekę ok. 2 godzin w temp. 200°C. Podaję na ciepło lub na zimno.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń