Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka ananasowe"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6097
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6097
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Składniki
Ananasy odsącz na sitku, ułóż je na papierowym ręczniku. Ciasto francuskie rozmroź. Wytnij z niego kółka większe niż plastry ananasa.
Na każdym kółku ciasta ułóż plaster ananasa. Z pozostałego ciasta francuskiego wytnij paseczki. Owiń nimi pakiecik, aby owoce podczas pieczenia nie odkleiły się od podstawy.
Na środek ananasa ułóż truskawkę lub inny, dowolny mrożony owoc. Pakiecik posyp cukrem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na nim ciasteczka. Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz 10-15 min w temperaturze 200°C. Wyjmij ciasteczka z piekarnika. Ułóż na paterze. Kiedy ostygną, posyp cukrem pudrem.
Zalewę z owoców wykorzystaj do przygotowania domowego kisielu. Aby nie był zbyt słodki, wymieszaj zalewę z wodą. Dodaj do niej trochę soku z cytryny lub kwasku cytrynowego oraz utarte kwaśne jabłko.
<strong>Przepis przysłała Lucyna Stachurska z Czerwonej Wody</strong>Źródło: Bella Relaks