Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka ananasowe"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 868
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5466
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8659
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17738
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 868
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5466
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8659
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17738
Składniki
Ananasy odsącz na sitku, ułóż je na papierowym ręczniku. Ciasto francuskie rozmroź. Wytnij z niego kółka większe niż plastry ananasa.
Na każdym kółku ciasta ułóż plaster ananasa. Z pozostałego ciasta francuskiego wytnij paseczki. Owiń nimi pakiecik, aby owoce podczas pieczenia nie odkleiły się od podstawy.
Na środek ananasa ułóż truskawkę lub inny, dowolny mrożony owoc. Pakiecik posyp cukrem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na nim ciasteczka. Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz 10-15 min w temperaturze 200°C. Wyjmij ciasteczka z piekarnika. Ułóż na paterze. Kiedy ostygną, posyp cukrem pudrem.
Zalewę z owoców wykorzystaj do przygotowania domowego kisielu. Aby nie był zbyt słodki, wymieszaj zalewę z wodą. Dodaj do niej trochę soku z cytryny lub kwasku cytrynowego oraz utarte kwaśne jabłko.
<strong>Przepis przysłała Lucyna Stachurska z Czerwonej Wody</strong>Źródło: Bella Relaks