Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka orzechowe"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło oraz żółtka. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Wtedy dosyp cukier i cukier waniliowy. Dodaj śmietanę, orzechy, słonecznik i po szczypcie mielonych przypraw. Zagnieć.
Z ciasta uformuj kulę. Zawiń ją w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto przełóż na stolnicę posypaną mąką. Rozwałkuj, wytnij krążki. Skrawki zagnieć i rozwałkuj. Wytnij kolejną porcję ciastek.
Przygotowane ciastka ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz 20 minut.Źródło: Tina