Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka orzechowe"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło oraz żółtka. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Wtedy dosyp cukier i cukier waniliowy. Dodaj śmietanę, orzechy, słonecznik i po szczypcie mielonych przypraw. Zagnieć.
Z ciasta uformuj kulę. Zawiń ją w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto przełóż na stolnicę posypaną mąką. Rozwałkuj, wytnij krążki. Skrawki zagnieć i rozwałkuj. Wytnij kolejną porcję ciastek.
Przygotowane ciastka ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz 20 minut.Źródło: Tina