Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka "Pychotki" robi się bardzo szybko, po upieczeniu znikają migiem. U mnie w domu nie wytrzymały nawet całego weekendu. Małe smakołyki są również doskonałym smakołykiem na piknik
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 326
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 326
Składniki
Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiewamy. Do przesianych składników dodajemy miękkie masło oraz żółtka. Zagniatamy ciasto. Ciasto umieszczamy na dwie godziny w lodówce. Po dwóch godzinach ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na grubość około 10 mm. Wycinamy koła. Ciastka umieszczamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Ciastka smarujemy roztrzepanym białkiem. Ciasteczka posypujemy cukrem. Pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut(do zrumienienia). Studzimy.
Zapraszam na mój blog!