Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka z maszynki"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1164
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4815
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1461
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1164
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4815
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1461
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Żółtka rozprowadzamy w śmietanie, cytrynę parzymy, osuszamy, ścieramy z niej skórkę.
Mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier puder, niezbyt twardy tłuszcz, żółtka rozmieszane w śmietanie, cukier waniliowy i skórkę z cytryny siekamy na stolnicy nożem i zagniatamy szybko ręką. Na godzinę wstawiamy do lodówki.
Ciasto partiami wyciskamy z maszynki do mięsa ze specjalną wkładką. Kroimy na paseczki. Ciasteczka przenosimy na natłuszczoną blachę. Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190oC.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki około 0,15 zł.</strong>Źródło: Rewia