Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka z maszynki"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457193
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1320
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2170
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457193
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1320
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2170
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Żółtka rozprowadzamy w śmietanie, cytrynę parzymy, osuszamy, ścieramy z niej skórkę.
Mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier puder, niezbyt twardy tłuszcz, żółtka rozmieszane w śmietanie, cukier waniliowy i skórkę z cytryny siekamy na stolnicy nożem i zagniatamy szybko ręką. Na godzinę wstawiamy do lodówki.
Ciasto partiami wyciskamy z maszynki do mięsa ze specjalną wkładką. Kroimy na paseczki. Ciasteczka przenosimy na natłuszczoną blachę. Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190oC.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki około 0,15 zł.</strong>Źródło: Rewia