Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka z maszynki"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Żółtka rozprowadzamy w śmietanie, cytrynę parzymy, osuszamy, ścieramy z niej skórkę.
Mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier puder, niezbyt twardy tłuszcz, żółtka rozmieszane w śmietanie, cukier waniliowy i skórkę z cytryny siekamy na stolnicy nożem i zagniatamy szybko ręką. Na godzinę wstawiamy do lodówki.
Ciasto partiami wyciskamy z maszynki do mięsa ze specjalną wkładką. Kroimy na paseczki. Ciasteczka przenosimy na natłuszczoną blachę. Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190oC.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki około 0,15 zł.</strong>Źródło: Rewia