Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasteczka idealnie pasują do kawy. Kruche, powidło i pyszny krem czekoladowy to idealne połączenie.
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 424
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 151
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22787
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 5344
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 424
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 151
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22787
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 5344
Składniki
1. Ciasto: Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy jajka i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wykrawamy foremką w kształcie kwiatuszka ciasteczka, robimy dziurki w połowie ciasteczek. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.
2. Krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dodajemy kakao i ponownie ucieramy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Letnią czekoladę stopniowo dodajemy do utartego masła i ucieramy.Część kremu przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną końcówką.
3. Przekładanie: Na ciasteczko bez dziurki nakładamy porcję kremu, nakładamy porcję powidła, przykładamy ciasteczkiem z dziurką. W dziurce wyciskamy workiem cukierniczym z ozdobną końcówką rozetkę z kremu. Gotowe!