Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ozdoba na Święta Bożego Narodzenia
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 843
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8250
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13103
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 429
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2264
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 843
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8250
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13103
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 429
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2264
Składniki
W dużym rondlu z grubym dnem rozpuszczamy masło z miodem i przyprawami. Studzimy. Mąkę z sodą przesiewamy. W osobnym naczyniu ucieramy cukier z jajkiem, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Powoli dodajemy przestudzony miód, wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Gotowe ciasto wałkujemy na odpowiednią dla siebie grubość – najlepsze są 0,5 do 1 cm. Wykrawamy różnej wielkości gwiazdki. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy przez 7 do 10 minut. Ciasteczka należy doglądać, bo pieką się szybko. Smacznego :-)