Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ozdoba na Święta Bożego Narodzenia
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11030
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11030
Składniki
W dużym rondlu z grubym dnem rozpuszczamy masło z miodem i przyprawami. Studzimy. Mąkę z sodą przesiewamy. W osobnym naczyniu ucieramy cukier z jajkiem, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Powoli dodajemy przestudzony miód, wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Gotowe ciasto wałkujemy na odpowiednią dla siebie grubość – najlepsze są 0,5 do 1 cm. Wykrawamy różnej wielkości gwiazdki. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy przez 7 do 10 minut. Ciasteczka należy doglądać, bo pieką się szybko. Smacznego :-)