Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ozdoba na Święta Bożego Narodzenia
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 303
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4885
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45078
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 669
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 303
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4885
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45078
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 669
Składniki
W dużym rondlu z grubym dnem rozpuszczamy masło z miodem i przyprawami. Studzimy. Mąkę z sodą przesiewamy. W osobnym naczyniu ucieramy cukier z jajkiem, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Powoli dodajemy przestudzony miód, wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Gotowe ciasto wałkujemy na odpowiednią dla siebie grubość – najlepsze są 0,5 do 1 cm. Wykrawamy różnej wielkości gwiazdki. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy przez 7 do 10 minut. Ciasteczka należy doglądać, bo pieką się szybko. Smacznego :-)