Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ozdoba na Święta Bożego Narodzenia
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 799
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1929
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 799
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1929
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Składniki
W dużym rondlu z grubym dnem rozpuszczamy masło z miodem i przyprawami. Studzimy. Mąkę z sodą przesiewamy. W osobnym naczyniu ucieramy cukier z jajkiem, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Powoli dodajemy przestudzony miód, wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Gotowe ciasto wałkujemy na odpowiednią dla siebie grubość – najlepsze są 0,5 do 1 cm. Wykrawamy różnej wielkości gwiazdki. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy przez 7 do 10 minut. Ciasteczka należy doglądać, bo pieką się szybko. Smacznego :-)