Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczkowe tarteletki z kremem"
Czas przygotowania: około 50 minut.
Herbatniki korzenne pokruszyć w malakserze (ewentualnie włożyć do foliowego woreczka, zamknąć i „wyprasować” wałkiem do ciasta). Wymieszać z miękkim masłem i dobrze wyrobić na jednolitą masę. Masą wylepić 6 foremek na tarteletki o śr. 10 cm i włożyć je na 30-40 minut do lodówki.
Cytryny sparzyć wrzątkiem, wytrzeć do sucha, zetrzeć z nich skórkę. Następnie odkroić 6 jednakowych plasterków, a z pozostałych owoców wycisnąć sok. Jajka wymieszać z żółtkiem.
Dodać sok i skórkę cytrynową. Wlać mleko skondensowane i razem dobrze ubić. Rozlać do foremek wylepionych masą ciasteczkową. Pośrodku ułożyć po plasterku cytryny.
Tarteletki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 15-20 minut. Dobrze wystudzić przed podaniem.Źródło: Życie na gorąco
smaczny recykling pozostałości produktów po przygotowaniu świątecznych przysm...
Odsłon: 1858
Dzięki zamrożeniu surowych jajek w całości, po rozmrożeniu żółtko pozostaje k...
Odsłon: 2075
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 169
W poniższym przepisie prezentuję mój sposób na garnuszki chlebowe, które nie...
Odsłon: 382
Dzięki zamrożeniu surowych jajek w całości, po rozmrożeniu żółtko pozostaje k...
Odsłon: 2075
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 169
W poniższym przepisie prezentuję mój sposób na garnuszki chlebowe, które nie...
Odsłon: 382
Składniki
Czas przygotowania: około 50 minut.
Herbatniki korzenne pokruszyć w malakserze (ewentualnie włożyć do foliowego woreczka, zamknąć i „wyprasować” wałkiem do ciasta). Wymieszać z miękkim masłem i dobrze wyrobić na jednolitą masę. Masą wylepić 6 foremek na tarteletki o śr. 10 cm i włożyć je na 30-40 minut do lodówki.
Cytryny sparzyć wrzątkiem, wytrzeć do sucha, zetrzeć z nich skórkę. Następnie odkroić 6 jednakowych plasterków, a z pozostałych owoców wycisnąć sok. Jajka wymieszać z żółtkiem.
Dodać sok i skórkę cytrynową. Wlać mleko skondensowane i razem dobrze ubić. Rozlać do foremek wylepionych masą ciasteczkową. Pośrodku ułożyć po plasterku cytryny.
Tarteletki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 15-20 minut. Dobrze wystudzić przed podaniem.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Miodowy smakołyk bez pieczenia
Desery
Truskawki zapiekane w koglu-moglu. Ulubione smaki z dzieciństwa
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Miodowy smakołyk bez pieczenia
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 77
Truskawki zapiekane w koglu-moglu. Ulubione smaki z dzieciństwa
Zaczął się sezon na świeże owoce, więc jeśli szukasz pysznego i szybkiego des...
Odsłon: 114