Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka „Amoniaczki” to niezwykle aromatyczne ciasteczka pochodzące z województwa Kujawsko-Pomorskiego. Niezwykły smak ciastka „Amoniaczki” zawdzięczają dodatkowi amoniaku. Są to pyszne, kruchutkie ciasteczka, gdzie zupełnie nie czuć w nich amoniaku.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 331
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5151
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4908
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45174
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 722
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 331
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5151
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4908
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45174
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 722
Składniki
Cukier i cukier waniliowym ucieram z miękkim masłem. Do utartego masła dodaję jajko. Mieszam. Dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Krótko miksuję. Formuje kulę. Ciasto wstawiam na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie ciasto rozwałkowuję i wykrawam koła. Układam na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Piekę około 7 minut w 180 stopniach. Studzę. Ciastka smaruję masa kajmakową i sklejam. Jeśli w cieście używasz amoniaku to zanim go dodasz do ciasta to musisz konieczne rozrobić go w letnim mleku.
Zapraszam na mojego bloga!