Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka francuskie z jabłkami"
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5759
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1123
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 238
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5759
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1123
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 238
Składniki
Jabłka umyj, obierz, wydrąż środki i pokrój. Zmiksuj je blenderem. Dodaj cynamon i cukier waniliowy (3/4 opakowania).
Skrobię ziemniaczaną wsyp do wody, wlej sok z cytryny i wymieszaj.
Mus jabłkowy podgrzej w rondelku i cały czas mieszając, dolej skrobię. Gdy zgęstnieje, odstaw, by ostygł.
Ciasto francuskie pokrój na prostokąty. Nałóż na każdy kawałek łyżkę musu i zlep brzegi.
Posyp ciastka resztą cukru waniliowego i piecz 20 minut w rozgrzanym piekarniku.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Łuczak</strong>Źródło: Kurier TV