Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka francuskie z jabłkami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Jabłka umyj, obierz, wydrąż środki i pokrój. Zmiksuj je blenderem. Dodaj cynamon i cukier waniliowy (3/4 opakowania).
Skrobię ziemniaczaną wsyp do wody, wlej sok z cytryny i wymieszaj.
Mus jabłkowy podgrzej w rondelku i cały czas mieszając, dolej skrobię. Gdy zgęstnieje, odstaw, by ostygł.
Ciasto francuskie pokrój na prostokąty. Nałóż na każdy kawałek łyżkę musu i zlep brzegi.
Posyp ciastka resztą cukru waniliowego i piecz 20 minut w rozgrzanym piekarniku.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Łuczak</strong>Źródło: Kurier TV