Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodanie cukru do przepisu sprawiało, że te znane choć nieco zapomniane ciasteczka nabrały nieco innego smaku. "Smalcówki" doskonale smakują również z dodatkiem marmolady.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 735
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22773
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4860
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45495
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 735
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22773
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4860
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45495
Składniki
Mąkę przesiewam wraz z proszkiem do pieczenia. Dodaje smalec i śmietanę. Zagniatam gładkie ciasto. Chłodzimy około godziny. Ciasto wyjmujemy i wałkujemy. Wycinamy trójkąty. Ciastka układamy na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Ciastka posypujemy cukrem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 8-10 minut (do przyrumienienia).
Zapraszam na mojego bloga!