Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka ryżowo-kokosowe"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1546
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1374
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1241
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1546
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1374
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1241
Składniki
Miękkie masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy cukier i nadal ucieramy. Oddzielamy białka od żółtek. Do masła dodajemy żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, kokos i kaszkę ryżową. Na koniec ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy ją z dość gęstym już w tym momencie ciastem.
Partiami ciasta napełniamy worek cukierniczy z końcówką z gwiazdką i wyciskamy z niego kopczyki na natłuszczoną blachę. Jeśli nie mamy worka cukierniczego, rękami odrywamy kawałeczki ciasta, które na blasze spłaszczamy na okrągłe placuszki.
Pieczemy 12-15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 165oC lub 15-20 minut w piekarniku bez termoobiegu nagrzanym do 180oC.
<strong>Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej sztuki około 0,20 zł.</strong>Źródło: Rewia