Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka ryżowo-kokosowe"
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2736
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2736
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Składniki
Miękkie masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy cukier i nadal ucieramy. Oddzielamy białka od żółtek. Do masła dodajemy żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, kokos i kaszkę ryżową. Na koniec ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy ją z dość gęstym już w tym momencie ciastem.
Partiami ciasta napełniamy worek cukierniczy z końcówką z gwiazdką i wyciskamy z niego kopczyki na natłuszczoną blachę. Jeśli nie mamy worka cukierniczego, rękami odrywamy kawałeczki ciasta, które na blasze spłaszczamy na okrągłe placuszki.
Pieczemy 12-15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 165oC lub 15-20 minut w piekarniku bez termoobiegu nagrzanym do 180oC.
<strong>Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej sztuki około 0,20 zł.</strong>Źródło: Rewia