Do góry

Desery Przepis na:

Ciastko fondue

Ciastko fondue

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 68

Dodano:

Odsłon: 1039

:*

Składniki

  • 50 g miękkiego masła
  • 300 g gorzkiej czekolady
  • masło do wysmarowania foremek
  • 150 g cukru
  • 4 duże jaja roztrzepane z odrobiną soli
  • laska wanilii
  • 50 g mąki
  • 5 gałek lodów waniliowych
  • 5 truskawek do dekoracji
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciastko fondue

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy piekarnik z termo-obiegiem do 200 stopni. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i zostawiamy do ostudzenia. Miksujemy masło z cukrem, dodajemy wcześniej ubite jajka z solą i wanilią. Łączymy z czekoladą oraz mąką. Mieszamy na gładką masę i rozdzielamy do foremek. Pieczemy 8-10 minut, wykładamy na talerzyki, wcześniej posypane cukrem pudrem. Na ciastka kładziemy po gałce lodów waniliowych, a obok - truskawkę do dekoracji.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń