Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3929
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19904
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3025
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4230
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3929
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19904
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3025
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4230
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik z termo-obiegiem do 200 stopni. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i zostawiamy do ostudzenia. Miksujemy masło z cukrem, dodajemy wcześniej ubite jajka z solą i wanilią. Łączymy z czekoladą oraz mąką. Mieszamy na gładką masę i rozdzielamy do foremek. Pieczemy 8-10 minut, wykładamy na talerzyki, wcześniej posypane cukrem pudrem. Na ciastka kładziemy po gałce lodów waniliowych, a obok - truskawkę do dekoracji.