Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 96
Dodano: 16.05.2011
Odsłon: 46907
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Rabarbar:umyć,zdjąć skórke-zasypać pół szkl cukru,aby puścił sok.
Ciasto: Mąkę z margaryną-posiekać+żółtka oraz proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto.Wyłozyć foremke wysmarowana tłuszczem. Piec10-15min w 200st.
Rabarbar odcedzamy z soku i wykładamy na upieczone ciasto. Z białek ubijamy piane ze szkl cukru oraz budyniem. Wylewamy na rabarbar. Piec aż białka zarumienieją.Mozna posypac cukrem pudrem. Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (11)

xXaNiA87xXxX 23 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Cukier dodaje tylko do rabarbaru,ta porcja cukru jest wystarczajaca;)) Pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

paradise 22 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Mam pytanie. Czy do ciasta nie dawać cukru?1 Kto głosował? | Odpowiedz

paradise 22 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Mam pytanie. Czy do ciasta nie dodajemy cukru?2 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 03 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Ciasto wyszło pyszne! :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

xXaNiA87xXxX 06 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Dziękuje za miłe komentarze,cieszy mnie,że smakowało.Pozdrawiam;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

asiunia54 05 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Wczoraj upiekłam- wyszło wspaniale, przepyszne ciasto!0 Kto głosował? | Odpowiedz

elutka8 27 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Upiekłam wyszlo pysznie.Użyłam przepisu na spód pod truskawki z galaretką, wyszlo wspaniale. Życzę wszystkim smacznego!0 Kto głosował? | Odpowiedz

vikiviki 26 maja 2011Zgłoś do usunięcia
do ulubionych-wygląda na pyszne:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

xXaNiA87xXxX 17 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Powiem szczerze,ze wagowo nie jestem w stanie powiedziec ile. Rabarbaru miałam taka wiazanke jak na kompot-6/8łodyg.0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 17 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Ile potrzeba rabarbaru na ten przepis?0 Kto głosował? | Odpowiedz