Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14161
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16161
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6507
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14161
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16161
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6507
Składniki
Gotuj puszkę mleka w garnku z wodą przez 2 godziny. Następnie przygotuj masę budyniową. Zagotuj masło z cukrem wraz z 2 szklankami mleka. Dodaj do niej zmiksowaną osobno masę z mąki pszennej, ziemniaczanej, jajek oraz mleka i mieszaj.
Ubij schłodzoną kremówkę na sztywno z cukrem pudrem. Stopniowo dolewaj żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie.
Wyłóż formę herbatnikami i posmaruj masą kajmakową. Rozłóż znów herbatniki, a na nie krem budyniowy. Ciasto zwieńcz bitą śmietaną i posypką ze startej gorzkiej czekolady.
Czas przygotowania: 60 minut, dla 4 osób.
<strong>Paulina Krajewska www.justmydelicious.com</strong>Źródło: Olivia