Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5393
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1749
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5290
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1797
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5393
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1749
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5290
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1797
Składniki
Gotuj puszkę mleka w garnku z wodą przez 2 godziny. Następnie przygotuj masę budyniową. Zagotuj masło z cukrem wraz z 2 szklankami mleka. Dodaj do niej zmiksowaną osobno masę z mąki pszennej, ziemniaczanej, jajek oraz mleka i mieszaj.
Ubij schłodzoną kremówkę na sztywno z cukrem pudrem. Stopniowo dolewaj żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie.
Wyłóż formę herbatnikami i posmaruj masą kajmakową. Rozłóż znów herbatniki, a na nie krem budyniowy. Ciasto zwieńcz bitą śmietaną i posypką ze startej gorzkiej czekolady.
Czas przygotowania: 60 minut, dla 4 osób.
<strong>Paulina Krajewska www.justmydelicious.com</strong>Źródło: Olivia