Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto 3 Bit"
W oryginale na krakersach - niestety dla mnie krojenie takiej wersji jest bar...
Odsłon: 2800
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1227
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 294
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1227
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 294
Składniki
Gotuj puszkę mleka w garnku z wodą przez 2 godziny. Następnie przygotuj masę budyniową. Zagotuj masło z cukrem wraz z 2 szklankami mleka. Dodaj do niej zmiksowaną osobno masę z mąki pszennej, ziemniaczanej, jajek oraz mleka i mieszaj.
Ubij schłodzoną kremówkę na sztywno z cukrem pudrem. Stopniowo dolewaj żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie.
Wyłóż formę herbatnikami i posmaruj masą kajmakową. Rozłóż znów herbatniki, a na nie krem budyniowy. Ciasto zwieńcz bitą śmietaną i posypką ze startej gorzkiej czekolady.
Czas przygotowania: 60 minut, dla 4 osób.
<strong>Paulina Krajewska www.justmydelicious.com</strong>Źródło: Olivia
Przepisy Desery
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Desery
Słoneczne tartelki z nutą egzotyczną
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 90
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 70