Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie kosztuje zbyt drogo i jest bardzo pyszne :)
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 107
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1535
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 107
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1535
Składniki
Przed zaczęciem ciasta wstawiamy puszkę krówki do gorącej wody i lekko ją podgrzewamy na małym ogniu.Na dnie blaszki układamy herbatniki, następnie nakładamy na to masę karpatkową (trzeba ją zmiksować z 400 ml mleka). Na kremie układamy herbatniki i kładziemy na to masę krówkową, dokładnie ją rozsmarowujemy i przykrywamy to następną warstwą herbatników. Ubijamy śmietanę dodajemy do niej cukier waniliowy i śmietan fix. Dobrze ubitą śmietanę nakładamy na herbatniki i możemy robić wzorki. Na śmietanę posypujemy tartą czekoladą i wkładamy na 15-30 min do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Deser chia z mango
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Desery
Babcina szarlotka
Deser chia z mango
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 31
Ciasto z rabarbarem i bezą
Kruche, słodko-kwaśne z delikatną bezą i płatkami migdałów
Odsłon: 133