Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie kosztuje zbyt drogo i jest bardzo pyszne :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1125
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 176
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2213
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4256
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1125
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 176
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2213
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4256
Składniki
Przed zaczęciem ciasta wstawiamy puszkę krówki do gorącej wody i lekko ją podgrzewamy na małym ogniu.Na dnie blaszki układamy herbatniki, następnie nakładamy na to masę karpatkową (trzeba ją zmiksować z 400 ml mleka). Na kremie układamy herbatniki i kładziemy na to masę krówkową, dokładnie ją rozsmarowujemy i przykrywamy to następną warstwą herbatników. Ubijamy śmietanę dodajemy do niej cukier waniliowy i śmietan fix. Dobrze ubitą śmietanę nakładamy na herbatniki i możemy robić wzorki. Na śmietanę posypujemy tartą czekoladą i wkładamy na 15-30 min do lodówki.