Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie kosztuje zbyt drogo i jest bardzo pyszne :)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 38
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 115
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 38
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 115
Składniki
Przed zaczęciem ciasta wstawiamy puszkę krówki do gorącej wody i lekko ją podgrzewamy na małym ogniu.Na dnie blaszki układamy herbatniki, następnie nakładamy na to masę karpatkową (trzeba ją zmiksować z 400 ml mleka). Na kremie układamy herbatniki i kładziemy na to masę krówkową, dokładnie ją rozsmarowujemy i przykrywamy to następną warstwą herbatników. Ubijamy śmietanę dodajemy do niej cukier waniliowy i śmietan fix. Dobrze ubitą śmietanę nakładamy na herbatniki i możemy robić wzorki. Na śmietanę posypujemy tartą czekoladą i wkładamy na 15-30 min do lodówki.