Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy tu herbatniki przełożone masą kajmakową, a następnie masą budyniową. Całość wykańcza bita śmietana. Szybkość i łatwość wykonania ciasta 3 bit sprawia, iż cieszy się ogromną popularnością. Doskonałe na małe przyjęcie lub chwilę relaksu przy kawie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4118
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416201
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2817
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4118
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416201
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2817
Składniki
Krem waniliowy: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W 200 ml mleka rozpuszczamy budyń waniliowy, mąkę ziemniaczaną i żółtka. Do gotującego się mleka dodajemy mieszankę mleczną. Mieszamy. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy z zimnym budyniem. Chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Wykonanie: Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników. Na herbatnikach smarujemy masę kajmakową. Na masie kajmakowej układamy drugą warstwę herbatników. Na herbatnikach smarujemy krem waniliowy. Na kremie układamy ostatnią warstwę herbatników. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Bita śmietana: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy do połączenia się składników. Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego. Tworzymy efektowne kleksy na wierzchu ciasta. Ciasto posypujemy kakao i ozdabiamy czekoladowymi figurkami. Chłodzimy 30 minut.
Zapraszam na mojego bloga!