Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2313
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 448
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 795
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 416
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2313
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 448
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 795
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 416
Składniki
Przygotowujemy biszkopt: białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy mak, do drugiej- wiórki kokosowe, a do trzeciej- kakao.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (40x 25 cm) nakładamy po łyżce ciasta z każdej porcji, aż do wyczerpania składników. Biszkopt pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 C. Studzimy.
Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Biszkopta przekrawamy, przekładamy 3/4 kremu, resztą smarujemy wierzch. Dekorujemy wiórkami i dżemem.