Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
.ciasto bardzo proste do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam do zrobienia każ...
Odsłon: 34223
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 133
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 77
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 191
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 341
Przepis dnia
.ciasto bardzo proste do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam do zrobienia każ...
Odsłon: 34223
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 133
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 77
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 191
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 341
Składniki
Przygotowujemy biszkopt: białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy mak, do drugiej- wiórki kokosowe, a do trzeciej- kakao.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (40x 25 cm) nakładamy po łyżce ciasta z każdej porcji, aż do wyczerpania składników. Biszkopt pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 C. Studzimy.
Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Biszkopta przekrawamy, przekładamy 3/4 kremu, resztą smarujemy wierzch. Dekorujemy wiórkami i dżemem.