Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 120
Dodano: 25.10.2010
Odsłon: 62716
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowujemy biszkopt: białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy mak, do drugiej- wiórki kokosowe, a do trzeciej- kakao.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (40x 25 cm) nakładamy po łyżce ciasta z każdej porcji, aż do wyczerpania składników. Biszkopt pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 C. Studzimy.
Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Biszkopta przekrawamy, przekładamy 3/4 kremu, resztą smarujemy wierzch. Dekorujemy wiórkami i dżemem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (13)

natuska24 11 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
a prosze mi jeszcze powiedz jak ja mam nakladac te ciasto na blaszke? bo nie za bardzo rozumiem;/0 Kto głosował? | Odpowiedz

remix164 10 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Może Pani podzielić ciasto na 2 części i wtedy dodać połowę maku i połowę wiórek kokosowych tak żeby wyszło pół szklanki. Jeżeli chodzi o wysokość ciasta to może Pani dodać trochę więcej jajek i mąki i wtedy powinno wyjść odpowiednio wysokie ciasto.0 Kto głosował? | Odpowiedz

natuska24 09 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
witam. czy no zamiast dzielic ciasto na 3 moge podzielic na 2 czesci i np do jednej dodac kakao a do drugiej mak z wiorkami kokosowymi? i teraz tak bo jesli ta zrobie to nie wiem ile dac tego maku i wiorek, i czy ciasto bedzie dobre i nie bedzie za niskie. prosze o odpowiedz.4 Kto głosował? | Odpowiedz

madzia1208 24 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Ciacho wspaniałe.Kremu rzeczywiście trochę mało,ale ja po prostu nie dałam kremu na wierzchu, tylko cały słoik dżemu.Ale i tak polecam!!!!2 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 24 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
placek pyszny i bardzo ciekawie wygląda ten biszkopt ale moim zdaniem tego kremu powinny być 2 opakowania, bo 1 to za mało. Polecam i pozdrawiam :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

ema1 06 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Dzisiaj znow zrobilam to ciasto i jestem mile zaskoczona bo biszkopt wyszedl mi jeszcze lepszy!ostatnim razem troszke go przetrzymalam i byl troszke suchy ale masa go uratowala i byl pyszny,pozdrawiam i dzieki za tak latwe,szybkie i pyszne ciacho.1 Kto głosował? | Odpowiedz

hela43 03 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe ciasto z wyglądu na pewno i w smaku zaraz biorę się do pieczenia myślę że moim łasuchom będzie smakowało .Gratulacje i pozdrowienia .A co do tej gazetki może kiedyś było w niej coś ciekawego ale teraz nie ma nic ciekawego1 Kto głosował? | Odpowiedz

ema1 30 października 2010Zgłoś do usunięcia
Zrobilam dzis to ciasto,naprawde jest latwe i szybkie i okropnie pyszne.......uzylam dzemu wisniowego bo innego akurat nie mialam ale jest i tak bardzo smaczne.1 Kto głosował? | Odpowiedz

agus32 27 października 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda smakowicie!!!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

lula21 26 października 2010Zgłoś do usunięcia
Super wygląda;)do ulubionych1 Kto głosował? | Odpowiedz