Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto bananowe z cytrynami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10277
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11569
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 569
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10277
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11569
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 569
Składniki
Mleko, cukier i pokrojoną margarynę zagotuj. Powoli wsyp kaszę mannę, mieszając. Gotuj, aż masa zgęstnieje, często mieszając. Wsyp kakao, połącz.
Blaszkę o wymiarach 29 na 16 cm wyłóż połową masy. Ułóż całe, obrane banany, jeden obok drugiego. Przykryj resztą masy. Na wierzchu ułóż resztę pokrojonych na plasterki bananów.
Obydwie galaretki rozpuść w 3/4 litra wody. Ostudź. Gdy zaczną tężeć, polej ciasto. Wstaw do lodówki na 3-4 godz.
<strong>Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie