Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11917
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11917
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
BISZKOPT: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia.
MASA POMARAŃCZOWA: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Pomarancze obrac i pokroic w kawałki. Wodę zagotować z cukrem, dodać przygotowane jabłka oraz pomarańcze, wymieszać i gotować do lekkiego zagestnienia. Nastepnie wysypać galaretkę i bardzo dokładnie wymieszać,aby galaretka całkowicie sie rozpuściła. Tak przygotowaną masę odstawić do wystygnięcia a następnie wstawić do lodówki, by dobrze zastygła.
MASA BUDYNIOWA Z mleka mąki cukru ugotować budyń ostudzić utrzeć margarynę połączyć z budyniem.
PRZEŁOŻENIE CIASTA: polowa biszkoptu-polowa masy budyniowej-masa pomarańczowa- druga polowa masy budyniowej-druga polowa biszkoptu