Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto biedronka"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414115
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2237
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414115
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2237
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj resztę składników. Piecz 20-25 min w temp. 180°C. Zimne ciasto przetnij na dwa blaty.
Kisiele ugotuj według przepisu na opakowaniu. Do gorącej masy wsyp 2 galaretki, zmiksuj. Ostudź. Ubij kremówkę. Ubijając, dodawaj po łyżce zimnego kisielu, aż powstanie puszysty krem.
Rozłóż go na cieście. Z drugiego blatu wytnij małe kółeczka, ułóż je na kremie. W otwory włóż owoce. Zalej ostatnią galaretką.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 20, cena za porcję: 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie