Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedyne w swoim rodzaju;)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 304
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 304
Składniki
Upiec biszkopt, przekroić na pół.
Brzoskwinie pokroić w kostkę. Zagotować wodę z odrobiną soku z brzoskwiń, rozpuścić galaretki. Tężejącą galaretkę połączyć z brzoskwiniami. Odstawić w chłodne miejsce, gdy galaretka zacznie tężeć, wyłożyć na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem.(Zamiast brzoskwiń można użyć wiśnie z kompotu z galaretka wiśniową).
W kąpieli wodnej rozpuścić nutellę, wsypać czekoladowe płatki na mleko. Ciepłą masę wyłożyć na biszkopt. Schłodzić w lodówce.
Krem: Odlać szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W szklance mleka utrzeć żóltka z mąkami, wlać na gotujące się mleko, ugotować budyń. Utrzeć margarynę na puszystą masę, dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. Krem wyłożyć na zastygniętą nutellę.
Śnieżki ubić z zimym mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Dodać rozpuszczoną żelatynę i dalej ubijać przez pół minuty. Bitą śmietanę wyłożyć na krem, posypać kakao lub startą czekoladą.