Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto budyniowe z bananami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3512
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 840
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3512
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 840
Składniki
Ciasto nie wymaga pieczenia. Litr mleka zagotuj z cukrem, aromatem i masłem. Pozostałe mleko połącz z budyniami, mąką i żółtkami. Wlej do gotującego się mleka, mieszając, ugotuj.
Połowę herbatników wyłóż na natłuszczoną blachę. Wlej gorącą masę, rozsmaruj, przykryj resztą herbatników. Ostudź.
Banany pokrój na plasterki, ułóż na cieście. Galaretkę przygotuj wg instrukcji. Gdy lekko stężeje, polej ciasto. Wstaw do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na noc).
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie