Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu naszła mnie ochota na coś słodkiego. Wypróbowałem ten oto przepis, zaczerpnięty od jednego z cukierników, z którym miałem przyjemność pracować. Szybkie, smaczne i tanie ciasto
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 660
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2589
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1252
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2325
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 660
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2589
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1252
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2325
Składniki
Wykładamy blaszkę papierem do pieczenia. My użyliśmy tortownicy o średnicy 24 cm. Masło roztapiamy razem z czekoladą gorzką w kąpieli wodnej, często mieszając. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Jaja ucieramy z cukrem. Gdy roztopiona czekolad nam trochę przestygnie, łączymy jaja z mąką, a następnie dodajemy roztopioną czekoladę z masłem. Dokładnie mieszamy. Wymieszaną masę przelewamy do naszej formy. Pieczemy ok 25 minut. Można piec dłużej jeśli ktoś lubi bardziej suche ciasto. Po 25 minutach wyciągamy ciasto i czekamy aż nam przestygnie.
Gdy mamy już je ostygnięte, to rozpuszczamy czekoladę mleczną na jednolitą, płynącą masę. Zalewamy nasze ciasto i czekamy aż nasza polewa czekoladowa zastygnie na naszym cieście. Mam nadzieję że będzie smakować. Pozdrawiam.