Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe z gruszkami. Puszyste i sprężyste ciasto czekoladowe, które przy każdym kontakcie z widelczykiem odbija się jak piłka odbita od ziemi. Wysokie niczym wieżowiec i potężnie czekoladowe a co najlepsze składa się tylko z 3 składników. W środku świetnie zadomowiły się pyszne kwaśne gruszki oraz orzechy włoskie. Całość polana polewą z gorzkiej czekolady, która świetne przełamuje smak ciasta więc nic tylko piec. Przyjęcia czy urodziny idealnie się nada.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Składniki
Czekoladę roztapiamy w gorącej kąpieli. Odstawiamy do ostudzenia. Gruszki kroimy w małą kostkę. Orzechy siekamy, zostawiając większe kawałki.
Oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywną masę (lepiej się ubiją jeśli dodasz szczyptę soli). Do żółtek i ostudzonej czekolady dodajemy ubite białka, delikatnie łączymy składniki. Następnie dodajemy gruszki i orzechy. Wszystko razem ponownie łączymy. Wylewamy masę do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę.
POLEWA: Do rondelka dodajemy śmietanę i czekoladę. Czekamy aż czekolada się rozpuści, a cały sos się zagęści. Na koniec dodajemy miodu i soli. Gdy ciasto się upiecze na samą górę wylewamy naszą polewę. Albo zjadamy wszystko odrazu, albo odstawiamy do lodówki żeby polewa zastygła. Wszystko zależy od ciebie