Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto czekoladowe z imbirem"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1083
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4238
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1083
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4238
Składniki
Imbir zetrzyj na tarce. Zasyp trzema łyżkami cukru. Dodaj trzy łyżki wody, skórkę i cynamon. Gotuj na małym ogniu aż powstanie gęsty syrop. Czekoladę połam na małe kawałki, masło pokrój.
W rondelku zagotuj wodę. Dodaj czekoladę i masło. Zdejmij z ognia. Wymieszaj mąkę i jajka. Pomału dodawaj syrop czekoladowy oraz imbirowy. Wymieszaj. Dodaj posiekane orzechy.
Przelej do foremki. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Takie jest życie