Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto czekoladowo-orzechowe"
Pyszne i szybkie ciasto orzechowe z bitą śmietaną idealne na różne okazje.
Odsłon: 20793
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 414
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 380
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 689
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3951
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 414
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 380
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 689
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3951
Składniki
Połowę czekolady zetrzeć. Jajka ubić z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, porcjami wsypywać mąkę. Wlać śmietanę.
Dodać startą czekoladę oraz mielone orzechy i migdały. Tortownicę o śr. 26 cm posmarować tłuszczem. Oprószyć mielonymi orzechami. Wlać ciasto.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 50 minut. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Następnie wyjąć ciasto z formy i poczekać, aż całkowicie wystygnie.
Pistacje (niesolone), całe migdały oraz orzechy brazylijskie grubo posiekać. Rozłożyć je na wierzchu ciasta. Pozostałą czekoladę stopić w gorącej kąpieli wodnej.
Przelać do szprycy cukierniczej z małym otworkiem. Wyciskać na orzechowy wierzch cienkie paseczki czekolady, robiąc dekoracyjne esy-floresy.
Czas przygotowania: Około 90 minutŹródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 1038
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2834