Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto dyniowe"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 735
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1515
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6047
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8904
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 735
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1515
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6047
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8904
Składniki
Mąkę wsyp do miski. Wsyp goździki, sodę, proszek, cynamon, imbir, wymieszaj. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Ubijając, syp porcjami mąkę. Wlej olej, dodaj miód oraz puree z dyni. Wymieszaj.
Ciasto wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy keksówki. Piecz 45 min w temp. 180°C. Podaj posypane cukrem pudrem.Źródło: Bella Relaks