Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto francuskie z dynią, miodem i kardamonem"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424801
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10645
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336933
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424801
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10645
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336933
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4739
Składniki
Dynię oczyść, zawiń w folię aluminiową i włóż do piekarnika. Podpiecz w temp. 170° C przez 15 minut. Zostaw do ostygnięcia i pokrój w drobne kawałki.
Dynię, razem z wiórkami kokosowymi, kardamonem, miodem i jednym jajkiem włóż do miski. Dodaj startą skórkę z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Ciasto francuskie rozwałkuj i pokrój na 8 kwadratów. Na środku każdego kwadratu ułóż nadzienie. Rogi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i złącz na środku.
Kieszonki posmaruj resztą roztrzepanego jaja i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180° C przez ok. 25 minut. Gdy ostygną, posyp je cukrem pudrem.Źródło: Na żywo