Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto francuskie z dynią, miodem i kardamonem

Ciasto francuskie z dynią, miodem i kardamonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Ciasto francuskie z dynią, miodem i kardamonem"

Składniki

  • 40 dag dyni
  • garść wiórków kokosowych
  • pół łyżeczki mielonego kardamonu
  • 3 łyżki miodu
  • skórka z 1 cytryny
  • 40 dag ciasta francuskiego
  • 2 jajka
  • cukier puder
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto francuskie z dynią, miodem i kardamonem

Przygotowanie

  1. Dynię oczyść, zawiń w folię aluminiową i włóż do piekarnika. Podpiecz w temp. 170° C przez 15 minut. Zostaw do ostygnięcia i pokrój w drobne kawałki.

  2. Dynię, razem z wiórkami kokosowymi, kardamonem, miodem i jednym jajkiem włóż do miski. Dodaj startą skórkę z cytryny i dokładnie wymieszaj.

  3. Ciasto francuskie rozwałkuj i pokrój na 8 kwadratów. Na środku każdego kwadratu ułóż nadzienie. Rogi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i złącz na środku.

  4. Kieszonki posmaruj resztą roztrzepanego jaja i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180° C przez ok. 25 minut. Gdy ostygną, posyp je cukrem pudrem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń