Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39126
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9258
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39126
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9258
Składniki
Gruszki umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ćwiartki, lekko je ponacinaj z wierzchu. Masło utrzyj na puch razem z cukrem oraz cukrem waniliowym.
Kolejno dodawaj po jednym jajku (jajka powinny mieć temperaturę pokojową, aby masa się nie zwarzyła), po każdym dokładnie miksuj. Zmieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodaj do ucieranej masy.
Tortownicę obficie posmaruj masłem (ew. wysyp bułką tartą). Wylej ciasto. Na wierzchu ułóż gruszki nacięciami ku górze. Lekko wciśnij je w masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC i piecz ok. 60 min.
Gotowe ciasto odstaw do wystudzenia. Następnie wyjmij je z formy i posyp z wierzchu odrobiną cynamonu. Deser będzie smakował wyśmienicie podany z bitą śmietaną udekorowaną brązowym cukrem.Źródło: Naj