Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto gruszkowe pod galaretką"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 24
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 24
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Leśniak z Pustyn</strong>
Gruszki obierz, pokrój w kostkę. Żółtka utrzyj z margaryną i cuk rem. Dodaj mąkę, sodę, proszek i kakao, zmiksuj. Dodaj mleko, zmiksuj. Białka ubij, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj. Dodaj gruszki, połącz.
Włóż do formy (25 na 36 cm). Piecz ok. 60 min w 180°C. Ostudź. Galaretki przygotuj wg instrukcji. Gdy stężeją, polej ciasto.Źródło: Chwila dla Ciebie