Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto herbatnikowe ze śmietanowym wierzchem

Ciasto herbatnikowe ze śmietanowym wierzchem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Ciasto herbatnikowe ze śmietanowym wierzchem"

Składniki

  • Biszkopt: 3 jajka
  • po 3/4 szklanki cukru i mąki pszennej
  • 1/4 szkla nki mąki ziemniaczanej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia. Masa: 90 dag truskawek
  • po 2 op. galaretki truskawkowej i budyniu śmietankowego szklanka cukru. Śmietana: pół litra kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru 2 op. zagęstnika do śmietany
  • 6 dag herbatników
  • 5 dag gorzkiej czekolady
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto herbatnikowe ze śmietanowym wierzchem

Przygotowanie

  1. Biszkopt: białka ubij, dodając cukier i żółtka. Mąki i proszek przesiej, dodaj do ciasta, połącz. Wlej do blaszki 23x33 cm. Piecz 30 min w 170°C. Ostudź, przekrój na pół.

  2. Masa: truskawki i cukier zalej 3/4 szklanki wody, duś 10 min. Wsyp galaretki, połącz. Budynie rozrób z pół szklanki wody, dodaj do owoców, mieszając, zagotuj. Masę ostudź, przełóż ciasta. Schłodź. Śmietana: kremówkę ubij na sztywno, dodając cukier puder i zagęstniki. Rozsmaruj na cieście. Herbatniki i czekoladę zmiksuj, posyp ciasto. Przechowuj w lodówce.

  3. Czas przygotowania 70 min, ilość porcji, 16 cena za porcję 1,90 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń