Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto herbatnikowe ze śmietanowym wierzchem"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18276
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 677
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18276
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 677
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier i żółtka. Mąki i proszek przesiej, dodaj do ciasta, połącz. Wlej do blaszki 23x33 cm. Piecz 30 min w 170°C. Ostudź, przekrój na pół.
Masa: truskawki i cukier zalej 3/4 szklanki wody, duś 10 min. Wsyp galaretki, połącz. Budynie rozrób z pół szklanki wody, dodaj do owoców, mieszając, zagotuj. Masę ostudź, przełóż ciasta. Schłodź. Śmietana: kremówkę ubij na sztywno, dodając cukier puder i zagęstniki. Rozsmaruj na cieście. Herbatniki i czekoladę zmiksuj, posyp ciasto. Przechowuj w lodówce.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji, 16 cena za porcję 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie