Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto herbatnikowe ze śmietanowym wierzchem"
Ciasto, w którym idealnie przełamuje się lekko kwaskowaty smak śliwek ze słod...
Odsłon: 1295
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 97
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1521
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 97
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1521
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier i żółtka. Mąki i proszek przesiej, dodaj do ciasta, połącz. Wlej do blaszki 23x33 cm. Piecz 30 min w 170°C. Ostudź, przekrój na pół.
Masa: truskawki i cukier zalej 3/4 szklanki wody, duś 10 min. Wsyp galaretki, połącz. Budynie rozrób z pół szklanki wody, dodaj do owoców, mieszając, zagotuj. Masę ostudź, przełóż ciasta. Schłodź. Śmietana: kremówkę ubij na sztywno, dodając cukier puder i zagęstniki. Rozsmaruj na cieście. Herbatniki i czekoladę zmiksuj, posyp ciasto. Przechowuj w lodówce.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji, 16 cena za porcję 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Deser chia z mango
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Desery
Babcina szarlotka
Deser chia z mango
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 19
Ciasto z rabarbarem i bezą
Kruche, słodko-kwaśne z delikatną bezą i płatkami migdałów
Odsłon: 123