Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jogurtowe z czeresniami i kruszonka

Ciasto jogurtowe z czeresniami i kruszonka

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 48

Dodano:

Odsłon: 17121

http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/id,6070556,title,Ciasto-jogurtowe-z-czeresniami-i-kruszonka,index.html?ticaid=6e759 ciasto pochodzi z tej stronki, ale jest tak pyszne, ze postanowilam je tutaj rozpowszechnic ;] mam nadzieje, ze nikt sie nie pogniewa

Składniki

  • maka pszenna, 340 gr
  • proszek do pieczenia, 2 lyzeczki
  • cukier, 80-100 gr
  • jajka, 2-3 sztuki
  • olej, 1/2 szklanki
  • jogurt naturalny (lub wedlug uznania), 300 gr
  • cukier waniliowy, 1/2 opakowania
  • Kruszonka, :
  • 50 gr, roztopionego masla
  • 10 lyzek, maki
  • 5 lyzek, cukru
  • 1/2 opakowania, cukru waniliowego
  • Lukier, :
  • cukier puder, 3/4 szklanki
  • wrzaca woda, odrobina
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto jogurtowe z czeresniami i kruszonka

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać przez sito wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki na ciasto ( jaja wcześniej rozbełtać widelcem). Wymieszać tylko do wstępnego połącznia składników ! ( ciasto nie powinno być zbyt gładkie). Przełożyc do formy o wymiarach: 23 cm x 28 cm.,wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą. Na wierzch ułożyć owoce i obsypać kruszonką. KRUSZONKA : Wszystkie składniki na kruszonkę delikatnie wymieszać, aby powstała kruszonka. Piekarnik nagrzac do 180 stopni C. ,piec 50 minut. LUKIER : Wszytkie składniki wymieszać , w razie potrzeby dodać wiecej wrzącej wody. Wystudzony placek polać polewą . Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń