Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto jogurtowe z morelami i malinami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3830
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3830
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Składniki
Maliny rozmrozić, odsączyć z nadmiaru wody, morele odsączyć z soku, pokroić w małe łódeczki.
Masło utrzeć z cukrem, w trakcie ucierania wbijać po jednym jajku (nie powinny być zimne). Masę wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, jogurtem i orzechami.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem, oprószonej bułką tartą tortownicy. Udekorować morelami. Piec 20 minut w temp. 200°C, potem obsypać płatkami migdałowymi oraz malinami i dopiekać jeszcze przez kwadrans.Źródło: Twoje Imperium