Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto kawowe z kremem budyniowym"
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 329
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 329
Składniki
Miękką margarynę w kawałkach utrzyj z cukrem pudrem. Zmiksuj żółtka jedno po drugim. Z białek ubij sztywną pianę. Połącz ją z mąką ziemniaczaną. Następnie dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, połowę mleka i kawę.
Zagnieć elastyczne ciasto i podziel je na dwie części. Do jednej z nich dodaj resztę mleka i kakao. Na blasze z wyższą krawędzią rozsmaruj najpierw ciasto kakaowe, a następnie jasne. Wygładź powierzchnię. Piecz ciasto w piekarniku w temperaturze 180° C przez ok. 40 minut.
Z mleka, cukru, napoju kawowego i budyniu waniliowego przygotuj krem sposobem, jakim przygotowuje się budyń. Schłódź go, mieszając. Następnie dodaj miękką margarynę i wymieszaj. Rozsmaruj krem na cieście i wstaw do lodówki.
Na koniec posmaruj ciasto polewą czekoladową. Dekoracyjną szpatułką utwórz fale. Wyciśnij kopczyki z kremu kawowego.
Kawowy smak i aromat ciasta możesz przełamać owocową nutą. Zmiksuj truskawki z bitą śmietaną i zrób kleksy.Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Rogaliki z białego sera
Desery
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Desery
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Desery
Babka piaskowa z budyniem
Rogaliki z białego sera
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 70
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 113